Jak usunąć konto na FB

Usunięcie konta na FB nie jest wcale takie proste. Nie powinno to dziwić, skoro po usunięciu wszystkich naszych danych, nie możemy odzyskać już dostępu do nich. Co należy zrobić, jeśli jednak jesteśmy zdecydowani na usunięcie swojego konta na Facebooku ? Czy jest skuteczny sposób, aby to uczynić ? Jeżeli tak, to jak usunąć konto na FB? Trwałe i skuteczne usuwanie konta na FB powinno być decyzją świadomą i przemyślaną. Nie będzie już od tych działań odwrotu ani będzie można już tego cofnąć. Po usunięciu konta na Facebooku utracimy wszystkie dane, które tam posiadaliśmy na tym serwisie. Sprawdźmy szczegółowe informację na temat dezaktywacji i usuwania konta na FB.
Jeśli nie chcemy dłużej już korzystać z naszego konta na Facebooku, możemy je po prostu usunąć. Po wejściu w ustawienia, odnaleźć możemy jedynie opcję „dezaktywuj”. Dezaktywacja jest znacznie łagodniejszą i dużo bezpieczniejsza, ponieważ pozwala nam na ponowne korzystanie z konta w chwili, w której uważamy to za słuszne. Zmiana zdania może nastąpić w każdej chwili. Dezaktywacja konta powoduje brak widoczności dla innych użytkowników Facebooka. Nie będzie można odszukać w wyszukiwarce zawieszonego konta. Widoczne będą jedynie niektóre informację dla Twoich znajomych jak na przykład wysłane wiadomości przez Ciebie.
Dezaktywacja konta wymaga kliknięcia w manu konta w prawym górnym roku strony, a następnie wybrania USTAWIEŃ. Po kliknięciu przekieruje nas na stronę, gdzie w kolumnie po lewej stronie należy wybrać USTAWIENIA OGÓLNE. Później klikamy ZARZĄDZANIE SWOIM KONTEM. Tam odnajdziemy możliwość dezaktywacji swojego konta.Jednak dezaktywacja to nie usunięcie. Zatem jak usunąć konto na fb ? Opcja usunięcia konta na Facebooku nie jest tak łatwo dostępna. Spowodowane jest to ochroną przed przypadkowym usunięciem przez użytkownika. Znaleźć tę opcję dopiero możemy w dziale pomocy. Po kliknięciu odpowiedniego linku, zostajemy przekierowani na stronę z odpowiednim formularzem do uzupełnienia.
Trwałe usunięcie konta, oznacza absolutny brak możliwości jego ponownej aktywacji. Nie będziemy mogli pobrać jakichkolwiek danych, ani treści czy też informacji. Dlatego przed usunięciem konta, dobrze byłoby pobrać treści i informację zawarte na koncie.
Konto usuwane jest po kilku dniach od chwili zgłoszenia wniosku. Przez ten czas mamy jeszcze możliwość zmiany zdania. Jeśli po zastanowieniu, stwierdzimy że chcemy pozostać na Facebooku, należy zalogować się ponownie na swoim koncie. Zalogowanie się sprawi, że nasza prośba o usunięciu konta zostanie anulowana. Warto też pamiętać, że niektóre dane nie są zachowywane tylko i wyłącznie na naszym koncie. Mogą one być na przykład konwersacjami ze znajomymi. Po usunięciu naszego konta, znajomi dalej będą mieli wgląd w te rozmowy, ponieważ oni również otrzymali tę wiadomość od nas. Należy zastanowić się, czy usunięcie konta z Facebooka jest nam tak naprawdę potrzebne i czy niesie ze sobą skutki, których od tego oczekujemy. Trzeba też zadać sobie pytanie, czy usunięcie konta z FB coś zmieni. Jeżeli jesteśmy pewni swojej decyzji, nie ma problemu. Kilka dni i po sprawię. Ponowne założenie konta na FB jest możliwe, ale raz wykorzystany mail, czy numer telefonu, podany przy zakładaniu konta, przypisany jest do jednego konta.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here